Maovähendusoperatsioonid
Bariaatriline kirurgia ehk maovähendusoperatsioonid on tõestatult kõige efektiivsem rasvumise ravimeetod. Kehakaalu probleemide tekkel mängivad kõige olulisemat rolli eluviisid, kuid sõltuvalt individuaalsetest ainevahetuse eripäradest võib osal sarnaste eluviisidega inimestel tekkida raskusi normaalkaalus püsimisega. Tihti on kehakaalu tõus kontrolli alt väljunud juba väga noores eas ning rasvunud inimesel on enamasti väga keeruline taas normaalkaalu saavutada. Korduvad dieedid vähendavad põhiainevahetust ning peale ajutist kaalulangust lõpptulemuseks on tavaliselt kehakaalu tõus isegi siis, kui püsiv tarbitud kalorite hulk langeb.
Maovähendusoperatsiooni eesmärk on vähendada näljatunnet ja söögiisu. Osa operatsiooni toimest on otseselt mao mahu vähenemisega seotud ehk korraga mahub makku väiksem toidukogus ja maovenitus annab ajju signaali täiskõhutundest. Lisaks väheneb muudetud anatoomia tõttu näljahormoon greliini eritumine. Nende muutuste tulemusena tarbib inimene vähem kaloreid ning väheneb rasvkoe osakaal. Kaotades operatsiooni tulemusena olulise osa ülekaalust, on inimesel suurepärane võimalus muuta oma eluviis sportlikuks ning seeläbi elada palju tervemana kogu elu
Maovähendusoperatsiooni peamine eesmärk ongi inimese elukvaliteedi parandamine ning eluea pikendamine.
Arvuta oma kehamassi indeks

Pikisuunaline- e. “sleeve” mao resektsioon on operatsioon mille käigus eemaldatakse suurem osa maost nn. varrukakujuliselt (ingl. k. sleeve = varrukas). Järele jääb vähenenud mõõtmetega torukujuline magu, mille tõttu magu mahutab oluliselt vähem toitu ja tekib kiiresti küllastustunne. Mao mahtu vähendatakse umbes 10 korda. Sleeve operatsiooni tagajärjel väheneb söögiisu (näljatunne) ning vähenevad söödavaid toidukogused. Söögiisu langus on seotud keerulise biokeemilise protsessiga, milles võtmeosa on näljahormoon greliini tootmise vähendamisel, kuna eemaldatakse mao osa, mis seda hormooni produtseerib. Lisaks toimib otsene täiskõhutunde saavutamise efekt, kuna väike magu täitub kiiremini. Erinevus bypass operatsioonist seisneb toidu loomuliku teekonna säilitamises seedetraktis ja sellest tulenevalt vitamiinide ja mikroelementide ainevahetuse mittehäirimises. Samuti on oluline eelis edaspidise gastroskoopia võimalikkus (bypass operatsiooni järgselt ei ole osa seedetraktist enam gastroskoobiga nähtav)